Přihlášení uživatele
Přihlášení registrovaných uživatelů



Pokud nemáte oprávnění od administrátora, kontaktujte nás prosím a účet Vám bude vytvořen
Naši obchodní partneři
Banner
Kdo je přihlášen
Právě připojeni - host: 1 
Statistiky
Počet zobrazení článků : 119761

postheadericon IPL laser - Fotodepilace

Trvalé odstranění chloupků pomocí přístroje IPL = intenzivní pulsní světlo (intense pulsed light) je nejmodernější metoda epilace.

  V čem spočívá fotodepilační ošetření?

Technologie IPL umožňuje zničení vlasového folikulu prostřednictvím selektivní fototermolýzy. Tento termín se skládá z řeckého slova "foto" = světlo, "termo" = teplo, "lysis" = zničení a "selektiv" = působící pouze místně. Melanin je barvivo, které dodává chloupku jeho zabarvení. Dovede absorbovat svazek paprsků z proměnlivého pulsního světla. Dojde k zahřítí chloupku až do kořínku, aniž by byly poškozeny ostatní tkáně. Zvýšení teploty umožní zničení buněk a z folikulu již nemůže vyrůst chloupek.
 

 

   Které části těla mohou být ošetřovány?

Fotodepilaci s IPL je možné provádět na všech částech těla (nohy, třísla, záda, prsa, podpaží...) a obličeje (horní ret, mezi obočím, vousy...) Tato epilační metoda je efektivní jak u mužů, tak u žen. Při brazilské depilaci se osvicuje kůže, nikoli sliznice. IPL umožňuje ošetřovat nejlépe ochlupení černé barvy, ale i hnědé a dokonce i tmavě blond. Za pomoci IPL obvykle nejdou odstranit bílé chloupky.

  Jaký je ideální počet návštěv?

V průměru bývá zapotřebí 3 -5 návštěv. Ochlupení roste v cyklech (existují období růstu a období klidu). IPL působí na chloupky v růstové (anagenní) fázi. Frekvence sezení je od 4 do 8 týdnů. Ošetření je tím účinnější, čím tmavší budou chloupky a světlejší pokožka. Úspěšnost závisí také na hormonální hladině klienta a na tom, zda užívá hormonální léky (antikoncepci, substituci, kortikoidy apod.) - ty úspěšnost snižují a bývá zapotřebí větší počet návštěv.

  Jak se provádí ošetření IPL?

Před depilací se doporučuje pleť neopalovat a chloupky neodstraňovat depilací teplým voskem či cukrovou pastou. Chloupky asi 3 dny před ošetřením IPL oholíme, aby v den ošetření byly asi 0,5 - 1 mm dlouhé. Depilovaná oblast se odezinfikuje a poté postupně osvicuje. Doba ošetření i cena závisí na velikosti ošetřované oblasti. Na závěr se aplikuje zklidňující přípravek, např. s Aloe Vera. Po několika dnech odumřelé chloupky přirozeně vypadají, nedoporučuje se je vytrhávat minimálně 1 týden.

  Doporučuje se před a po ošetření zvláštní opatrnost?

Jeden měsíc před a po epilaci se doporučuje pleť neopalovat v soláriu a nepoužívat samoopalovací přípravky. Chloupky není vhodné odstraňovat jakoukoli metodou vytrhávání (vosk, cukrová pasta, orientální depilace, pinzeta, depilační strojek....)

Po ošetření se pokožka nesmí opalovat v soláriu ani na slunci, případně je nutno ji chránit krémy s nejvyššími UV filtry, tzv. slunečními blokátory.

Pokud máte velmi citlivou pokožku, doporučujeme vám po ošetření aplikovat přípravky s Aloe Vera, které můžete zakoupit v našem studiu.

V letních měsících po fotoepilaci chraňte epilované části těla opalovacími přípravky s minimálně 50 UV filtrem. Kvalitní opalovací prostředky lze zakoupit v našem studiu.


  Je ošetření IPL bezpečné?

Jedná se o zcela bezpečné ošetření. Systém IPL umožňuje ochlazení pokožky díky přestávkám mezi světelnými mikroimpulsy, a tak pokožka nebývá spálená, jak se někdy stává u laseru.

Ošetření se nedoporučuje v těchto případech:

epilepsie, diabetes, herpes, tetování, čerstvé opálení, u osob užívajících léky na ředění krve a které užívají léky způsobující přecitlivělost na světlo, u osob, kteým vznikla kožní vyrážka v minulosti jako reakce na světlo.

  Jsou výsledky epilace definitivní?

Epilace s IPL je považována za trvalou nebo dlouhodobou. V průměru se podaří odstranit 85% chloupků. Zbylé chloupky budou světlé a jemné, téměř nepostřehnutelné. Epilace je závislá na hormonálních změnách a užívání léků, které obsahují hormony. Může se proto po určité době jednorázově udržovat.

  Jaké jsou výhody fotodepilace pomocí IPL?

  • bezpečnost
  • neinvazivní metoda, téměř bezbolestná, vedlejší účinky jsou minimální díky ochlazení pokožky
  • účinnost, přizpůsobivost, pohodlnost, rychlost


Orientační ceník Fotodepilace


Odkazy k tématu:

Článek o IPL na serveru "super.cz"